Američke sankcije me ne potresaju, ponosan sam što sam na listi

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić rekao je da je “ponosan” što se našao na proširenoj listi sankcija koje je američko Ministarstvo finansija u novom krugu uvelo za pojedince i entitete sa Zapadnog Balkana.

Vacić je za Radio slobodna Evropa rekao da mu je “čast da se nalazi na listi” i da ga sankcije “ni najmanje na potresaju”, jer kako je naveo nema “nijedan peni, forintu, šiling ili dinar” kod njih.

On je ocenio i da “ne postoji ništa svetlije u geopolitičkoj sferi od onoga što radi Ruska Federacija”.
Sankcije SAD podrazumevaju blokiranje imovine koju označena lica imaju u SAD, kao i zabranu poslovanja američkih kompanija sa njima.

Kancelarija za kontrolu strane imovine pri američkom Ministarstvu finansija u okviru novog kruga ekonomskih sankcija, imenovala je juče dva pojedinca i 12 entiteta sa Zapadnog Balkana za koje se tvrdi da su povezani sa štetnim uticajem Rusije u regionu i korupcijom.

Na proširenoj listi sankcija američkog ministarstva je srpski političar Miša Vacić, zbog, kako se navodi, učešća na nelegitimnim referendumima o aneksiji koje je organizovao Kremlj na teritorijama Ukrajine pod ruskom okupacijom u septembru 2022, saopštio je Stejt department.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije