Francuski general: Putinu se smeši pobeda, uradio je sve što treba

Moskva može da pobedi Kijev već ove godine, zato što je predsednik Vladimir Putin znatno ojačao rusku vojsku, ukazuje bivši načelnik Generalštaba francuskog vazduhoplovstva general Žan-Pol Palomero za kanal LCI.

Na pitanje voditelja da li bi trenutna situacija mogla da dovede do konačnog gubitka Ukrajine 2024. godine, general je odgovorio potvrdno.

„Da, može. Izjave ukrajinskih generala nisu iznenađujuće. Neki će možda pomisliti da ovo zvuči kao lažno upozoravanje i poklič „vuk, vuk”, ali ja ne mislim tako”, kaže general.

U prilog skoroj pobedi Rusije je i to što je, kako kaže, u njena vojna moć u usponu, a jaz između ruske i ukrajinske vojske sve je veći.

„Vladimir Putin je značajno povećao vojni budžet, podigao je zemlju na noge. Takođe je značajno povećao broj vojnika u armiji i ojačao vojnu industriju”, ističe general.

S druge strane, Ukrajina nije u stanju da popuni svoje tehničke i ljudske resurse, dodaje. Njoj nedostaje i efikasna podrška sa Zapada u „najvažnijem trenutku”, primećuje general.

Dugo najavljivana letnja kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine je propala, a ruske trupe su postigle značajne uspehe u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruska vojska je prošlog meseca potpuno oslobodila Marjinku u DNR, a pored toga je zauzela važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju, potisnuvši neprijatelja odatle.

Zapadni mediji sve češće pišu da su Vašington i Brisel postaju „umorni” od ukrajinske krize, a podrška režimu predsednika Zelenskog slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već nagovaraju Kijev da razmisli o tome čega bi mogao da se odrekne zarad postizanja mira u pregovorima sa Rusijom, prenosi RT Balkan.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije