Centar Beograda poplavljen, Jovanović: Uzrok je šarlatanska rekonstrukcija (Foto-video)

20.09.2019.

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je danas da je uzrok pucanja cevi i poplava u centralnim gradskim ulicama „isključivo šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi gradska vlast“ od koje je zatražio da „nadoknadi materijalnu štetu svim građanima koji je danas, isključivo njihovom krivicom, trpe“.

Foto:Printscreen

Jovanović je u pisanoj izjavi upozorio gradsku vlast da „teror nad Beograđanima mora prestati i da se rekonstrukcije ulica moraju raditi po valjanom projektu, poštujući struku i zadate rokove, bez improvizacije i i ugrađivanja“.

 

„U normalnim zemljama nezamislivo je da se probuši magistralni cevovod prilikom radova, ukoliko se dobro uradi projekat i stručno sprovodi nadzor. Upozoravali smo da je sve vreme rekonstrukcije bilo jasno da je projekat loš, jer je izvođač stalno prijavljivao ‘razne cevi koje se nisu nalazile’ u planovima“, naveo je Jovanović a preneo SZS.

On je dodao da je Ulica 27. marta „puštena u funkciju, a da nije kompletno završena“, kao i da je „obećana dinamika za završetak te i Ulice kraljice Marije od strane Gorana Vesića, bila 20. avgust“.

U beogradskoj Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cev na magistralnom cevovodu, velika količina vode sliva se na tu i okolne ulice pa je saobraćaj u tom delu grada otežan. Voda iz cevi koja je pukla sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.Osim saobraćaja u tom delu grada o težan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja.

Vladimir Šobot, koordinator izvršnog direktora Beogradskog vodovoda i kanalizacije rekao je za RTS da očekuje da će doći do poremećaja u vodosnabdevanju i umanjenog pritiska, a da potrošači na višim spratovima možda i neće imati vodu. Kako je rekao, havarija je na magistralnom cevovodu koji snabdeva dva centralna gradska rezervoara. Prema izjavama ljudi angažovanih na otklanjanju kvara, havarija bi mogla da se otkloni do ponoći, a do tada stanovnici Starog grada i dela Palilule neće imati vodu.

 

Izvor: beta /Foto: tviter /novosti V.Danilov