Od srede frizeri i kladionice u Beogradu rade do 15 časova, vikendom do 13

30.03.2020.

Štab za vanredne situacije Grada Beograda je na sednici, koja je za temu imala sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije virusa korona, doneo niz važnih preporuka

Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti, poput frizerskih radnji, kladionica i slično, vikendom do 13 časova, a radnim danima do 15 sati.

“U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite. Ova odluka trebalo bi da stupi na snagu od srede, 1. aprila”, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Takođe, Sekretarijatu za privredu, “Gradskim pijacama” i gradskim opštinama preporučeno je da rad pijaca prilagode preporukama Vlade Srbije.

Gradski štab za vanredne situacije izdao je i preporuku da “Gradska čistoća” i “Zelenilo – Beograd”, u koordinaciji sa “Prvom iskrom” Barič i JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, tretiraju interblokovske površine, gde uslovi to dozvoljavaju, i ostale površine po potrebi, i to natrijum-hipohloridom i perisirćetnom kiselinom.

Izvor: rts.rs Foto: Profimedia/ilustracija