Železnički most umesto na Adu, Vesić seli u park Ušće (VIDEO)

09.10.2019.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić svojom izjavom o “izmeštanju Železničkog mosta u park” postao je glavna zvezda na društvenim mrežama.

Foto:Printscreen

Vesić je gostujući na Prvoj TV ispričao kako su Železnički most prvo hteli da postave između Novog Beograda i Ade Ciganlije, jer postoji potreba za jednim biciklističko-pešačkim mostom koji bi spajao ova dva dela, ali da su dobili ipak bolje rešenje. Inače, nigde u svetu nismo našli slučaj da most stoji u parku, kako bi se oko njega (ili na njemu) napravili restorani i kafići.

– Bilo je glasanje na našem sajtu i građani su izglasali jedno bolje rešenje, a to je da ovaj most ide u park Ušće, gde će biti ostavljen kao simbol Beograda. On jeste simbol, toliko dugo je tu, tu ćemo napraviti restorane, suvenirnice, napravićemo nešto što inače nedostaje parku Ušće. Vi nemate tamo gde da popijete kafu, što je problem – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

 

Ova izjava nije promakla tviterašima, koji su ispod ovog videa ostavili mnoštvo komentara.

“Ne, to nikako na Ušćee, užas. Ima gde da se popije kafa duž celog Keja. Ne kvarite Ušće, molim vas”, “Ovo sa mostom na Ušću je bolesno”, “Posadiće most na Ušću. Bolje ne može”, “Da li će ići preko njega tramvaj”, “Ovo ludilo treba zaustaviti pod hitno”, “Što na Ušće, bolje na Trg. Kad pada kiša može preko njega”, “Mislio sam da se most postavlja kao prelaz preko reke…”

Profesor Fakulteta političkih nauka i politički analitičar Zoran Stojiljković za Direktno.rs kaže da njega već neku godinu zaredom fasciniraju ti njihovi “klinački snovi” kako će da promene geografiju, pejzaže, kao i fascinacija da to rade sa, kako kaže “gondolicama, jarbolima, pešačkim zonama gde su bile i gde nisu, i sa mostićima koje ćemo pomerati, i igricama gde bi to građani voleli”.

– Dečije snove ostvaruju samo oni koji imaju višak moći i višak novca. To je fascinacija svih autoritarnih vlasti – da menjaju klimu i sve drugo. Svi vlastodršci su imali tu vrstu želja i tu fascinaciju – da se igraju prostorom, samo je pitanje koliko je to racionalno i koliko uz to ide suvišak moći i uticaja. Pitam se samo ko će finansirati te snove – rekao je Stojiljković.

Izvor: direktno.rs