“Blic”: Milanu Guroviću određen pritvor zbog nasilja u porodici

11.12.2019.

Milanu Guroviću, bivšem košarkašu koji je dobio krivičnu prijavu zbog napada na suprugu i maloletnu ćerku, određen je pritvor do 48 sati, saznaje “Blic”

 Guroviću su ranije danas određene i dve hitne mere: zabrana prilaska i kontaktiranja sa suprugom Tanjom i ćerkom, kao i udaljenje iz stana, saznaje “Blic”.

Hitne mere izriču se u situaciji kada nadležni procene da postoji rizik da se napad ponovi, ukoliko žrtva strahuje da će ponovo biti napadnuta, ako postoji sukob oko starateljstva nad detetom ili oko načina održavanja ličnih odnosa deteta i roditelja koji je mogući učinilac i slično.

Gurović navodni već ima dosije i jednu krivičnu prijavu zbog nereda na utakmici. Milan i Tanja Gurović su u braku dve i po decenije i imaju četvoro dece. Milica im je jedina ćerka. Sin Dušan je najstariji (25) i završio je Policijsku akademiju. Vukman ima 13 godina i trenira košarku, dok je devetogodišnji Dimitrije najmlađi.

Gurović je u policiji rekao da je je suprugu “uhvatio za vilicu i odgurnuo”, tvrdeći da je ona njega prva napala i da “hoće da mu napakuje incident, jer želi razvod, a ona ne”. S druge strane, izvor blizak porodici je za Večernje novosti izjavio da su nakon incidenta supruga i ćerka “u podlivima i posekotinama”.

Izvor: blic. rs/novosti.rs Foto: N. P.