Brnabić: CarGo ne krši zakon već nalazi rupe u njemu – od danas blokade i u Novom Sadu

08.10.2019.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građanje blokiranjem grada kad znaju da je Vlada uvek spremna da razgovara i dodala da je to što rade najbolja reklama za CarGo.

Foto:Printscreen

Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je Vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo za Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila”, rekla je Brnabić nakon konferencije “e-Papir – od šaltera do digitalne transformacije” u Beogradu.

Prema njenim rečima, to što radi kompanija CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa o njemu.

“Mi o tome možemo da razgovaramo, kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretiraju građane su učestvovala u pravljenju tog i takvog zakona”, rekla je Brnabić.

Dodala je da ne može da se očekuje od komunalnog policajca da zaustavlja ljude samo zato što se sumnjivo ponašaju.

“Komunalna policija nije kriva, lokalna samouprava nije kriva. Je l’ imamo probleme? Dođite i razgovaraćemo. Ovo nije način”, rekla je Brnabić.

Pored beogradskih u protest su danas krenuli i novosadski taksiti. Taksisti kažu da će protestnih vožnji biti svakodnevno dok se ne ispune zahtevi koje su postavile njihove kolege u Beogradu, objavio je novosadski Radio 021.

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković rekao je za 021.rs da su tražili od policije da im omogući da protestna vožnja ide kroz Novi Sad bez zaustavljanja kako bi pravili što manje problema u saobraćaja.

Izvor: beta