Darku Šariću devet godina zatvora za pranje novca

31.07.2020.

Sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je Darka Šarića krivim za pranje više od 20 miliona evra, stečenih prodajom droge i izreklo mu jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora.

Foto:Printscreen

Šariću je za pranje novca izrečena kazna od sedam godina, a za potstrekavanje drugih na pranje novca četiri godine zatvora, a kao jedinstvenu kaznu sud mu je izrekao devet godina.

– Darko Šarić kriv je što je prljav novac kriminalne grupe od šverca kokaina ubacivao u legalne tokove tako što je investirao u legalne tokove – rekao je sudija Siniša Petrović.

On je nakon toga rekao da je Šarić iskoristio svoje pravo da ne prisustvuje izricanju presude.

U završnjim rečima na suđenju tužilaštvo je predložilo sudu da Šarića i ostale osudi na maksimalne zatvorske kazne za krivična dela za koja se terete, dok su Šarić i ostali optuženi tražili oslobađanje od optužbi.

Za krivično delo pranje para za koje se Šarić i ostali terete zaprećena je kazna do 12 godina zatvora. Za udruživanje u kriminalnu grupu do pet godina.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

Izvor: blic.rs