Dve osobe poginule usled udesa koju je izazavala oluja slična tornadu (VIDEO)

04.11.2019.

Dve osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći kod Inđije, a troje dece je povređeno na auto- putu Beograd-Novi Sad. Nesreću je danas oko 13 časova izazao jak vetar nalik tornadu koji je pogodio područje Inđije i napravio je potpuni haos i kolaps.  Kako saznaje “Blic” povređene su bliznakinje stare oko 10 godina.

– Jedna bliznakinja je zadobila teške telesne povrede i njeno stanje je stabilno, ali je druga je zadobila teške telesne povrede opasne po život i ona je trenutno na hirurškom odeljenju intenzivne nege. Dijagnostika je u toku i devojčice se nalaze pod budnim okom lekara kao i treće dete staro samo dve godine koje je na sreću prošlo sa lakim telesnim povredama ali je za svaki slučaj zadržano u bolnici na opservaciji – kažu u novosadskoj Dečijoj bolnici.

Do nesreće je došlo kada je putnički automobil austrijskih registarskih oznaka pokušao da se uključi iz zaustavne trake, prilikom čega je na njega naleteo kamion. Dve odrasle osobe nastradale su na licu mesta, a troje dece je prevezeno na novosadsku Dečju kliniku.

 Nesreća dogodila u smeru prema Beogradu, u zoni radova na putu.

Republički hidrometeorološki zavod je ranije izdao upozorenje da će danas u južnom Banatu duvati olujna košava povremeno sa udarima od preko 24 metara u sekundi.

 

Izvor: srbijadanas.com