Još jedan avion s državljanima Srbije iz Pariza sleteo u Beograd

25.03.2020.

Prema informacijama sa sajta aerodroma, još jedan avion sa srpskim državljanima iz Pariza sleteo je nešto posle ponoći na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Svi građani Srbije koji su se vratili u zemlju moraće u karantin.

Vlada Srbije će pokušati da organizuje i letove prema još nekim gradovima u centralnoj Evropi ali i za SAD, gde ima mnogo srpskih studenata i poslovnih ljudi, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je istakao da su prioritet bolesni, učenici, studenti, poslovni ljudi.

Putnici koji su danima bili zarobljeni na aerodromu u Parizu u ponedeljak uveče su doputovali u Srbiju, a u utorak su stigli do karantina u Beogradu.

Prema njihovom svedočenju, čim su stigli odvedeni su u izbeglički kamp kod Subotice koji služi kao karantin, a gde su ih, kako kažu, dočekali nehumani uslovi. Građani su nakon pritužbi ipak vraćeni u BeogradIz Ministarstva odbrane su, s druge strane, saopštili da su u Subotici obezbeđeni svi uslovi za smeštaj lica u skladu sa Pravilnikom.

Upitan šta će biti sa ljudima koji dolaze iz inostranstva, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da ih moli za razumevanje, da će država uraditi maksimalno što može, i da nije trenutak da se priča o tome šta se kome sviđa ili ne sviđa.

Izvor: n1.com Foto: ilustracija (arhiva)