Vojni avion pao kod Loznice, jedan pilot poginuo

25.09.2020.

U okolini Loznice, u ataru sela Brasina, srušio se vojni avion prilikom izvršenja redovnog letačkog zadatka. Ministarstvo odbrane saopštilo je da je jedan pilot pogiuo, a da je jedan meštanin povređen. Nesreća se dogodila jutros (25. septmbra) oko 9 časova. Za drugim pilotom se traga.

Foto:Printscreen

“Novosti” su prenele da je reč o vojnom avionu koji je leteo u ataru sela Vrasina,  Avion je leteo iz Donje Borine gde je prema svedočenju jednog od meštana umalo  udario u njegovu kuću, a zatim je nastavio let ka Vrasinii”. Lokalni portalipreneli su da je reč o Migu 21.

“Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Vrasina i praktično pao u dvorište meštanina Vitomira Taskovića. Prema sveočenju meštana  čuo se jak prasak, a zatim su osetili dim i videli vatru. Meštanin u čije je dvorište avion pao je povređen, prebačen je u bolnicu i njegovo stanje je stabilno.

Foto: novosti V.Mitrić

Pad aviona i okolnosti treba da se ispituju. Meštani Vrasine su iznenađeni, uznemireni i zabrinuti. Na mestu događaja stigle su vatrogasne ekipe i ekipe policije koje obezbeđuju mesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

Očevidac stravičnog pada aviona koji se dogodilo kaže da je čuo jaku buku, lomljavinu i osetio miris dima.

– Kad se nisko spustio avion osetio sam jak dim i kada sam na lice mesta stigao kolima, sve je gorelo, vatrogasci su odmah stigli i ugasili vatru – rekao je očevidac Stanoje Grujić.

Prema svedočenju druge meštanke, avion umalo nije udario u kuću, a kako kaže “eksplozija je bila nemoguća”.

– Leteo je i okrenuo se između Ristića i Tanaskovića i pao u potok. Nas troje je to gledalo! Izbegao je kuće, ja sam jaukala, celo selo sazvala, da pomognemo, decu da spasemo, eksplozija je bila nemoguća, udario je u malinjak. Borio se da ne udari u kuće, Meni je malo krov okrznuo – kaže meštanka.

Izvor: novosti.rs/ blic.rs Foto: Zvornik Danas, T.Ilić