Petoro kandidata u trci za direktora RTS

25.09.2020.

Dragan Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković – imena su ljudi, kako saznaju Novosti, sa kojima će članovi Upravnog odbora RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor RTS.

UO RTS otvorio je danas pristigle prijave i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v.d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije “Upitnik” Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković, poznati voditelj “Beogradske hronike” i “Jutarnjeg programa” i generalni sekretar Javnog servisa Stanislav Nedeljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim član Programskog saveta RT Vojvodine Budimir Marković, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor “Rajt agencije”, reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladimir Rakić.

UO zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a zakazivanje razgovora s kandidatima očekuje se već od sledeće nedelje.

Izvor: novosti.rs