Postupak protiv zaposlenih u vrtiću, detetu dali asepsol

20.09.2019.

U Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Rači pokrenut je disciplinski postupak protiv četvoro zaposlenih, dok je javni tužilac pokrenuo predistražni postupak zbog slučaja trovanja asepsolom dvoipogodišnje devojčice, rečeno je danas Beti u toj ustanovi.

Direktorka „Naše radosti“ Ljubina Jevtić je rekla da je disciplinski postupak pokrenut protiv tri medicinske sestre i jednog vaspitača.

„Biće utvrđena odgovornost, a krivac će snositi posledice“, rekla je Jevtić.

Ona je potvrdila da je u vrtiću posle slučaja trovanja bila inspekcija rada, sanitarna i prosvetna inspekcija.Jevtić smatra da je najvažnije da je devojčica dobro i da nije životno ugrožena.

Dvoipogodišnja devojčica iz Rače je pre tri dana u vrtiću zatražila vodu od vaspitačice koja joj je dala plastičnu flašu jedne od brendiranih voda za piće koja se nalazila na stolu, ne znajući da je u njoj umesto vode bio asepsol. Zbog povraćanja i tegoba devojčica je istog dana zbrinuta na intenzivnoj nezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu gde se nalazi i dalje.

U Kliničkom centru je Beti danas rečeno da je devojčica stabilno i van životne opasnosti, ali i da će još ostati u toj zdravstvenoj ustanovi kako bi se pod nazorom lekara pratio njen oporavak.

Izvor.beta Foto:Nebojša Raus /RAS srbija