U Nišu od posledica kovid-19 preminula doktorka (60) koja je bolovala od dijabetesa

25.03.2020.

Žena iz  ProkupljaB. Lj. (60) četvrta je  žrtva korona virusa u Srbiji. Ona je preminula u utorak popodne na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. B.Lj je  bolovala  od dijabetesa i bila je  ginekolog u jednom Domu zdravlja u Nišu, a radila je i u jednoj privatnoj klinici.

Ujedno, žena iz Prokuplja je do sada najmlađa žrtva korona virusa u našoj zemlji, a prva u Nišu. Ovu informaciju potvrdio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.Lončar je za RTS rekao da je ona bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar i da je preminula juče u popodnevnim časovima.

“Ona je bila na respiratoru od 21. marta, težak oblik, borili su se lekari, ali nažalost nisu useli da pomognu”, rekao je Lončar.

Kako saznajemo, zarazila se kontaktom sa jednom ženom iz Švajcarske.

Podsetimo, prva žrtva korona virusa u Srbiji bio je čovek iz Kikinde (59), koji je preminuo 20. marta, dan kasnije bitku za život izgubila je i žena (92) u Beogradu na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, a u ponedeljak i žena stara 60 godina, takođe u glavnom gradu, ali u KBC “Dragiša Mišović” .

Izvor: kurir.rs Foto: Kurir/M.S