U Srbiji 279 novih slučajeva koronavirusa, preminulo 12 pacijenata

13.07.2020.

Prema poslednjm podacima u Srbiji je registrovano 279 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je 12 pacijenta, a na respiratorima su 154 pacijenta što je najviše od početka epidemije.

Foto:Printscreen

U Srbiji je u poslednja 24 časa testirano 6.915 od koji je 279 bilo pozitivno. Testirano je 6.915 osoba, ukupno 498.343, a hospitalizovano je 159 osoba na području cele Srbije. Ukupno je od početka epidemije registrovano 18.639 obolelih, 405 lica je preminulo, a stopa smrtnosti je 2,17 odsto.

Na konferenciji za novinare Kriznog štaba koje se od danas ponovo organizuju, predsednica Vlade Ana Brnabić je apelovala na građane da poštuju mere zaštite, i najavila mogunost da se obaveza nošenja maski propište na terotoriji cele Srbije.

– Svakodnevno ćemo apelovati o tome koliko je ova borba teška, i da svakog dana u 15 časova imamo apele u vezi sa preventivnim merama, kako bi makar trenutno pobedili korona virus- rekla je premijerka. – Sutra će biti još jedno zasedanje Kriznog štaba i zatražiću obavezno nošenje maski u celoj Srbiji, ali sve zavisi od podrške struke, rekla je Brnabićeva.

Stevanović: Imamo tendenciju ozbiljnih kliničkih slika

Doktor Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS rekao je da je pristisak na ambulantne preglede ogroman i da dalje imamo tendenciju ozbiljnih kliničkih slika koje zahtevaju hospitalizaciju.

Prema njegovim rečima, zdrvstveni sistem za sada uspeva da zadovolji potrebe za bolničkim lečenjem, rekao je doktor Stevanović i dodao da je najveći broj hospitalizovanih u Beogradu.

Izvor: rts.rs