U Srbiji 303 osobe pozitivne na koronavirus, među njima i dve bebe,15 izlečeno

24.03.2020.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su koronavirusom zaražene još 54 osobe. Ukupan broj zaraženih je 303. Među zaraženima su i dve bebe, saznaje RTS. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objavio da je petnaest osoba izlečeno od kovida-19.

Foto:Printscreen

Jedna od beba zaraženih korona virusom stara  28 dana  je u  u KBC “Dragiša Mišović”. Druga beba inficirana ovim virusom nije imala simptome i ona je kod kuće i pod stalnim nadzorom lekara iz Instituta za majku i dete, rekao je  za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je jedna trudnica imala koronavirus. Ona se oporavila i otpuštena je kući. Kad je reč o Nišu gde je zaraženo osam lekara i dve sestre, Tiodorović napominje da nema pacijenata koji su bili kod ovih lekara, a da su se zarazili. To, kako je rekao, znači  u ovim slučajevima presečen lanac prenosa virusa kovid-19.

“Između 10 i 15 hiljada ljudi pod nadzorom je uz izolaciju”, kaže zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Vlada Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt-centar “Kovid-19” na broju 19819. Pozivanjem tog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv koronavirusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj državi.

Izvor: rts.rs