Vučić sa lekarima iz kovid bolnica: Država će znati da vam se oduži

22.05.2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na prijemu lekara koji su radili u kovid bolnicama da će dani njihovih muka ostati upamćeni kao dani njihove slave i podviga. Vučić je lekarima poručio da će država znati da se oduži za sve ono što su uradili za vreme pandemije.

Vučić je lekarima poručio da će država znati da se oduži za sve ono što su uradili za vreme pandemije i da će do kraja godine dodatno poboljšati uslove u kojima rade.

“Osim divljenja, aplauza i zahvalnosti, šta još možemo da vam damo? Na ovo pitanje država će dati pravi odgovor – mnogo bolje uslove rada, veću platu, sigurnost i bolje bolnice. Ni tada nećemo moći da kažemo da je dug vraćen, nego samo da je smanjen”, rekao je Vučić na svečanosti u Palati Srbija.

Vučić je ocenio da je država već mnogo toga promenila u zdravstvu u proteklom periodu, ali da to nije dovoljno i da će uložiti još novca i truda da stanje bude bolje.

“I tih deset odsto koliko smo uvećali plate zdravstvenim radnicima, to je tek početak. Pre kraja godine ćemo da stvari poboljšamo da ne morate da maštate da odete u druge zemlje. A postaraćemo se da poboljšamo uslove i za one druge ljude koji rade u bolnicama, koji se trude da bolnice budu čiste i dezinfikovane”, rekao je on.

Predsednik je rekao da će, šta god ko bude rekao i pokušao da relativizuje njihov napor, lekari i medicinske sestre zauvek ostati junaci i heroji otadžbine jer su radili ono što niko drugi nije mogao.

“To su dani vaših muka, ali i dani vaše slave i podviga. Svoje roditelje i svoju decu dali smo vama u ruke, jer smo više verovali vama nego sebi… Čerčil je u Drugom svetskom ratu rekao jednu rečenicu o britanskim pilotima koju ću ja ponoviti: ‘Nikada toliko mnogo nas nije dugovalo toliku zahvalnosti tako malom broju vas’. Vas kojih nikada nije bilo dovoljno a uspeli ste da vas bude dovoljno za sve nas. Zahvaljujući vama imamo budućnost i ovom zemljom će hodati ljudi. Zahvaljujući vama možemo ponovo da otvaramo škole, a ne bolnice”, rekao je Vučić.

On je najavio da će sačekati Vidovdan (28. jun) kako bi odlikovao jedan broj medicinskih radnika, jer želi da se vidi koliko poštovanje država pridaje njihovom radu.

Izvor: rs.n1info.com Tanjug / Dragan Kujundžić