Dačić: Vlada nakon sastanka sa delegacijom SAD

20.09.2020.

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je večeras da će razgovori o formiranju nove vlade biti nastavljeni posle posete američke delegacije Srbiji, u kojoj će biti i specijalni izaslanik Ričard Grenel.

Foto:Printscreen

– Više puta sam rekao da smo spremni da nastavimo saradnju sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom. Svesni smo toga da SNS ima apsolutnu većinu i odluku o Vladi doneće pobednik izbora. Razgovarali smo o tome pre više od mesec dana i nastavićemo u narednom periodu. Sa predsednikom zajedno radimo na svemu što je aktuelno. Da budemo realni, ako sledeće nedelje dolazi američka delegacija, to znači da ćemo se time baviti narednih nekoliko dana, pa ćemo posle nastaviti sa drugim aktivnostima. Nismo izgovarali ni o jednom personalnom pitanju – rekao je Dačić gostujući u emisiji “Hit tvit”.

Povodom situacije u kojoj se nakon izbora našla Crna Gora kao i kritika koje je na njegov račun uputio predsednik Crne Gore, Dačić je istakao da je Đukanović “izgubio orijentaciju”.

Dodao je da ne poznaje nijednog od lidera pobedničkih koalicija u Crnoj Gori, ali da očekuje da će oni unaprediti odnos sa Srbijom.