Đurić: Ovo je zastrašivanje Srba, policajcu Bojiću odveli sina

16.10.2019.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopštio je u jutarnjem programu TV Pink  detalje brutalnog upada ROSU u Severnu Mitrovicu u ranim jutarnjim satima, ponavljajući da je reč o zastrašivanju i kriminalizaciji Srba na KiM.

 

Foto:Printscreen

–  Sa 100 do zuba naoružanih Albanca sa šlemovima, i dugim cevima, upali su u Mitrovicu, sa 25 vozila, oko 40 vozila je bio na ulazu u grad. Oni su oko 6 časova napustili Kosovsku Mitrovicu. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi na Kosovu zastraše. da se Srbi kriminalizuju i okrive. Da se Srbi optuže za najgore zločine. I da se Srbi optuže za ubistvo Olivera Ivanovića i da se Srbija uveže sa tim – rekao je Marko Đurić gostujući u Jutarnjem programu na Pink.

Kako kaže Đurić, jedna od glavnih meta ova operacije je bio komandir operative KPS regiona Sever, Željko Bojić.

– Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubistvima – kaže Đurić za Pink.