Posle Stamatovića i Veroljub Stevanović prišao Šapiću

13.01.2020.

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović prišao je lideru Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandru Šapiću, piše “Blic”.

Kako navodi beogradski dnevnik, posle predsednika Opštine Čajetine Milana Stamatovića, lider pokreta “Zajedno za Šumadiju” Stevanović drugo je zvučno ime koje se priključilo novom bloku na čelu sa Šapićem, i zajedno će nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima.

“Kontakt postoji dugo, i ranije je bilo reči o saradnji, ali je to sada i konkretizovano. Baš kao i u slučaju Stamatovića, nije bilo reči o listi i kvotama, već je ideja da se napravi saradnja na duge staze”, kaže neimenoviani izvor lista blizak bloku, a tačka okupljanja trojice lidera je patriotska politika.

Foto: tanjug /Miloš Milivojević

S obzirom da je organizacija “Zajedno za Šumadiju” pokret, a i da po zakonu nije dozvoljena koalicija političkih partija i pokreta, sada se traži formula kako da Stevanović i ZZS zvanično postanu deo bloka tako da svi propisi budu ispoštovani.

Šapić je za list potvrdio da će Stevanović ući u njegov blok. “U utorak je pres konferencija, pa ćemo tada obelodaniti sve što je važno i tada ćete moći da nas pitate sve”, poručio je lider SPAS-a.

Prema istraživanju Agencije Faktor šlus – SPAS Aleksandra Šapića sam ima podršku od 4,3 odsto. Nesumnjivo je da će kroz saradnju sa dvojicom lokalnih lidera kakvi su Stamatović i Stevanović, taj procenat biti znatno viši- piše “Blic”.

Izvor: b92. net