Šapić: Novo brojanje glasova na Novom Beogradu potvrdilo moju pobedu

13.07.2020.

Ako do kraja dana ne bude žalbi na rezultate lokalnih izbora na Novom Beogradu koje je nakon ponovnog brojanja glasova proglasila Opštinska izborna komisija, novoizabranim odbornicima će od sutra biti uručivana uverenja o izboru, rekao je za N1 predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, dodajući da je razlika u glasovima dodatno uvećana u korist izborne liste koju je predvodio .

Opštinska izborna komisija proglasila je prošle nedelje konačne rezultate lokalnih izbora, nakon što su glasovi sa svih biračkih mesta ponovo prebrojani po žalbi Srpske napredne stranke.

“Novo brojanje glasova sa ukupno 142 biračka mesta trajalo je 12-13 dana, jer je ceo taj posao radilo svega osmoro ljudi. Novi rezultat razlikuje se u par stotina glasova, ali nije došlo do promene u raspodeli odborničkih mandata. U prvoj varijanti je moja lista pobedila sa 115 glasova više u odnosu na Srpsku naprednu stranku, a sad za skoro 300“, istakao je Šapić.

Lista predvođena Aleksandrom Šapićem imaće u novom sazivu novobeogradskog parlamenta 23 mandata, za naprednjake su “rezervisana“ 22 mesta u odborničkim klupama, dok će socijaliste predstavljati četiri odbornika.

“Situacija u opštini Novi Beograd je dosta kompleksna, jer ni Srpska napredna stranka ni mi ne možemo samostalno da formiramo vlast, a između je SPS. Videćemo šta nosi postizborni period“, bilo je sve što je Šapić rekao na temu formiranja nove lokalne vlasti u najmnogoljudnijoj beogradskoj opštini.

Izvor: rs.n1info.com/Foto: N1