Stevanović: U novom bloku sa Šapićem očekujem i Bolju Srbiju

14.01.2020.

Veroljub Stevanović, bivši gradonačelnik Kragujevca i lider organizacije Zajedno za Šumadiju, priključio se novom bloku koji predvode Aleksandar Šapić i Milan Stamatović i sa njima će izaći na predstojeće opšte izbore.

Na njihov poziv razgovarali smo sa Milanom Stamatovićem, koji je predsednik Zdrave Srbije, i Aleksandrom Šapićem iz Srpskog patriotskog saveza. Jer, treba razmišljati i kako da se pozicioniramo na republičkom nivou. Na sastanku u Zajedno za Šumadiju jednoglasno smo usvojili odluku da budemo deo jedne od ovih stranaka, bez gubljenja sopstvenog identiteta, odgovorni za centralnu Srbiju“, izjavio je Stevanović za Glas šumadije.

Zajedno za Šumadiju ima problem, jer nam pet godina ne dozvoljavaju da registrujemo stranku. To ne možemo da objasnimo. I šta nismo pokušali da rešimo taj problem. Sadašnji gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić umislio je da je moćan, a izgleda i da jeste, pa je stavio primedbu na naših skoro 11.000 potpisa, a potrebno je deset hiljada, i da tim tragom krenu istražni organi. Da privedu skoro hiljadu ljudi… Prošle izbore smo izgubili, nismo imali stranku. Sada smo bez stranke. Sa partijama sa kojima smo u koaliciji – Srpskim pokretom obnove i Boljom Srbijom, ne možemo na istu listu kao grupa građana“, naveo je između ostalog Stevanović i to zašto će njegova organizacija „ući“ kod Šapića, čiji je SPAS stranka preregistrovanog imena.

„Očekujem da se napravi jedna grupacija u kojoj će, pored Zajedno za Šumadiju, Stamatovića i Šapića, biti i Dragan Jovanović iz Topole, Vasić iz Pirota… Ljudi koji su u svojim sredinama pokazali rezultate i uspešno vodili lokalne samouprave. Možemo da razgovaramo o visokoj politici, ali nas spajaju poslovi u lokalnim samoupravama. Mislim da je na taj način moguć dogovor na duže staze, bez obzira na neke ideološke razlike. U ovom trenutku to je manje važno“, naveo je Stevanović, podsećajući da je slogan ZZP „svi na ovu stranu“.

Izvor: danas.rs Foto: Betaphoto/Emil Vas