Tači: Ako Ustavni sud zatraži podneću ostavku

28.05.2020.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da svi politički subjekti treba da se obavežu na poštovanje odluka Ustavnog suda i da će podneti ostavku ukoliko taj sud to bude zahtevao, a zbog dekreta za formiranje nove vlade u Prištini.

Foto:Printscreen

Tim dekretom Tači je kao kandidata za novog premijera imenovao Avdulaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova.

– Čak i ako se od mene zatraži da podnesem ostavku, nije kraj sveta – rekao je Tači na prištinskoj televiziji Dukađin i dodao da je dekret o mandataru Avdulahu Hotiju bila ispravna odluka, prenosi portal Kosovo online.

Tači je ocenio da Kosovo nikada u svojoj istoriji nije imalo slabijeg premijera od Aljbina Kurtija.

Kosovski predsednik rekao je sinoć da su v.d. premijera Kosova Aljbin Kurti, v.d. potpredsednika kosovske vlade Haki Abazi i v.d. ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja išli u sobu za prisluškivanje u Telekomu Kosova i poručio da se zbog tog dela te tri osobe moraju suočiti s pravdom.

– Tajni odlazak u sobu za prisluškivanje i isključivanje sigurnosnih kamera je krivično delo i oni se moraju suočiti sa pravdom – rekao je Tači i upitao zašto je “ta grupa” otišla u sobu za prisluškivanje i šta premijer traži u sobi za prisluškivanje.

Izvror: blic.rs