Iz karantina u pritvor: Crnogorski pomorci maltretirali posadu aviona

29.05.2020.

Nečuvena bruka crnogorskih pomoraca koji su posle zatočeništva od oko 75 dana na brodovima kompanije ”Royal Caribien” u četvrtak oko 20 sati poleteli sa aerodroma u Bridžtaunu ka Podgorici, u koju su doleteli jutros posle sedam sati.

Zbog maltretiranja posade aviona, pušenja i drugih ”cirkusa” koje su priređivali tokom leta ka domovivini, odmah posle sletanja na aerodrom u Podgorici, njih oko 15 uhapšeno je u avionu!

 

-Ušla je policija. Stjuardesa koja je bila izgrebana po vratu, vodila je policajca od sedišta do sedišta i pokazivala na ljude sa kojima je imala problema tokom leta. Nažalost, radilo se o državljanima Crne Gore, ispričao je za Novosti jedan pomorac koji posle ”ropstva” zbog korone, ni sat vremena od sletanja nije mogao da zbog hapšenja izađe iz aviona.

-Svi su mirno izašli, kaže ovaj čovek za Novosti, objašnjavajući da je u avionu u kome su bila 143 pomorca iz Crne Gore i njih 177 iz Srbje, Albanije, Bih i Hravtske, bilo dosta nepristojnog ponašanja.

-Pušilo se u toaletu, palili su se senzori, posada je upozoravala kolege…Malo-malo pa su nastajale prepirke. U jednom trenutku nastala je gužva u avionu. Ne znam šta se tačno desilo, kaže pomorac kome se ovaj ukrcaj na brod pretovorio u pravu noćnu moru.

-Posebno povratak, koji je bio ”šlag” na tortu…

Izvor: novosti.rs Foto: M. Sekulović