Israel Aerospace Industries демонстрирао Maritime Heron

Компаније Israel Aerospace Industries (IAI) и 2Excel Aviation извели су демонстрацију беспилотног система Maritime Heron кроз серију сценарија. Демонстрацији су присуствовали представници британског министарства одбране, британске владе, као и представници цивилног сектора.

Беспилотни систем је био спреман за полетање за 36 часа од момента пристизања на локацију извођења демонстрације и све време ангажовања није било кварова и неисправности. Током демонстрације Heron је извршио све задатке предвиђене сценаријима ангажовања, упркос променљивим метеоролошким условима. Систем је демонстрирао високи ниво способности за ангажовање у мисијама трагања и спасавања, заштите државне границе, патролирања, спровођења мера безбедности на мору, детекције малих пловних објеката, спровођење надзора и других активности.

Присутни су могли да се „умешају“ током демонстрације и њихови захтеви су у реалном времену прослеђивани земаљској контролној станици. Сценарији су приказивани путем алата Starlight израелске компаније IAI, који је примао податке од вишенаменског радара беспилотне летелице Heron, затим са њених оптоелектронских и ИЦ сензора, као и са аутоматског идентификационог система AIS. Прикупљени и обрађени подаци достављани су посетиоцима презентације, али и удаљеним, (за сада) виртуелним корисницима.

Како су представници британске владе били и више него задовољни демонстрацијом, очекује се да се ускоро начине и конкретни кораци ка успостављању сарадње.

Поделите садржај сајта

Оставите одговор