Izraelski fudbaler priveden u Turskoj zbog proslavljanja gola

Slaveći postignuti gol, vezista kluba „Antalijaspor” Sagiv Jehezkel podigao je ruku sa natpisom “100 dana. 7. oktobar” i Davidovom zvezdom. Golom Izraelca omogućio je timu da izbegne poraz, ali su ga posle meča lokalni policajci priveli.

Tursko tužilaštvo otvorilo je istragu zbog Jehezkelovog gesta podrške Izraelcima koje militanti Hamasa drže u zarobljeništvu već 100 dana.

„Generalno tužilaštvo Antalije počelo je suđenje u slučaju „javnog raspirivanja neprijateljstva i mržnje” protiv izraelskog fudbalera Sagiva Jeheskela zbog neodgovornog postupanja u podršci masakru koji je Izrael izvršio u Pojasu Gaze. rekao je turski ministar pravde Jilmaz Tunc.

Nakon meča na društvenim mrežama kluba „Antalijaspor” pojavila se fotografija Izraelca kako slavi postignuti gol. Ali nakon burne reakcije štampe i fudbalskih zvaničnika, fotografija je uklonjena.

Upravni odbor “Antalijaspora” isključio je sportistu iz tima. Kako se navodi, navijači su posle nedeljne utakmice upali u kancelarije kluba zahtevajući da mu daju otkaz.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije