Tanasije Uzunović o incidentu: Pijana balerina me je pljunula

21.05.2019.

Glumac Tanasije Uzunović ekskluzivno za Kurir rekao je da on nije kriv i da nije udario šamar balerini D.K, koja je inače vlasnik bifea u Narodnom pozorištu, gde se desio incident.

“Došao sam da odigram predstavu “Put u Damask”. Bila je strahovita buka. Slavili su zaposlenje u Narodnom pozorištu. Zamolio sam da se utišaju. Oni su igrali po stolovima. Jedan lekar je gledao predstavu i zamolio je da ga sačekam. Nije mogao da uđe u klub. Bila je odlična predstava. Hteo sam da počastim. Bilo mi je žao. Nije prvi put da se dešava u NP. Ostalo je sve isto. Napravili su autobusku stanicu i splav. Zamolio sam kelnericu da se smiri. Došla je gazdarica pijana. Mojih kolega nije bilo mnogo i zamolio sam smanje buku. Ovo je Narodno pozorište. Pljunula me je. I rekla mi je ti ne znam koliko ja plaćam zakup i nećeš ti da mi govoriš. Sklonio sam je”, rekao je Uzunović.

“Nije bio nikakav udarac. Sklonio sam je jer me je pljuvala u uvo. U mojih 77 godina sa operacijom srca i nemam nameru da nikog udaram. Bio sam zgrožen time što se dešava u klubu Narodnog pozorišta. To nije nivo jednog nosioca kulture. Ljudi izbegavaju da dođu tu jer ne znam šta će se desiti.

Čekao sam ćerku da dođe po mene i idem kući. Preko puta je kafić koji se zove Teatro, a svi glumci sede tu. Platio sam i krenuo kući. Hvala kelnericima koje su bile tu dobijale su uvek dobar bakšiš. Ovo mi se nikad nije desila.

Ona mi je rekla kad sam je odgurnuo i sad ću da ti “J…em majku”. Kad sam sišao dole. Sedela je s portirima. Gde ćeš kad ti dođe policija. Sačekao sam ih u kafiću preko puta. Dao sam im svojim podatke”, ispičao je glumac.

Izvor.kurir.rs Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić