Mandić: U Crnoj Gori se dogodio pravosudni zemljotres

Podgoričke “Vijesti” objavile su prepisku sa Skaj aplikacije u kojoj se vidi da je optužnica za takozvani “državni udar” doneta pod pritiskom kriminalnog klana.

U Crnoj Gori se dogodio pravosudni zemljotres, kaže lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On tim rečima komentariše to što je objavljena Skaj prepiska pripadnika crnogorske policije Petra Lazovića koji je bio saradnik Radoja Zvicera i Ljuba Milovića, takođe policijskog službenika kojeg crnogorska policija traži širom sveta.

U prepisci koju su objavile “Vijesti” vidi se da Lazović traži da presuda za navodni državni udar 2016, a po kojoj su Mandić i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević osuđeni na po pet godina zatvora, bude potvrđena.

Kako kaže Lazović u poruci, para ne sme da fali i optužnica mora da bude potvrđena, odnosno, Apelacioni sud ne sme da je ukine.

“Možete zamisliti kroz šta su sve prošli političari iz Demokratskog fronta (DF), Mihailo Čađenović je osam meseci proveo nevin u zatvoru. Kada isplivava na površinu to smeće od našeg pravosuđa, na koje utiče mafija, dovodi se u pitanje kako radi Tužilački savet”, kazao je Mandić.

Mandić je poručio da “Vijesti” godinama izjednačavaju DPS i DF, govoreći da su dve strane istog novčića, ali da su jučerašnje informacije pokazale da je DF demokratska koalicija koja se bori za građane.

“Ovo je jedan važan trenutak za prevrednovanje stvari u Crnoj Gori. Najodgovorniji za ova dešavanja su Sudski savet, Tužilački savet i skupština”, rekao je predsednik Skupštine Crne Gore.

Mandić je istakao da misli “da je ovo jedna od tačaka preko koje ne sme da se pređe”.

Ovo je dobra prilika da se deluje ako “želimo da Crna Gora bude uspešan projekat”, poručuje.

“Kada sam govorio o pomirenju u Crnoj Gori, nisam govorio o kriminalcima. Govorio sam o poštenim ljudima, a kriminalci treba da odgovaraju”, ocenio je Mandić.

Mandić i Knežević su poručili da je koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG), koju čine njihove partije, spremna na što ranije biranje preostalih članova Sudskog saveta.

“S obzirom na to da je kriminalna grupa išla u pravcu da novcem od kriminala korumpira sudije Apelacionog suda bilo bi značajno da se pokrene istraga. Verujemo da će se tužilaštvo i ostali državni organi oglasiti, obzirom da je ovo dokaz kako je montiran državni udar. Ono što je veoma bitno da, ako postoji prepiska između Suzane Mugoše i Vesne Medenice, da li postoje dokazi o zloupotrebi službenog položaja”, istakao je Knežević.

On je podsetio da su Andrija Mandić, on i njihovi advokati tražili da se optužnica odbaci.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije