Novo trovanje u fabrici “Magna”: 58 radnika se javilo hitnoj pomoći

Trojica radnika zadržano u bolnici, a iz Osnovnog javnog tužilaštva je saopšteno da se rade potrebna merenja i da će kada situacija bude bezbedna započeti uviđaj.

Nova grupa od 58 radnika fabrike “Magna” iz Aleksinca javila se noćas Hitnoj pomoći u tom gradu sa sličnim simptomima trovanja, kao i prethodnog dana, prenosi RTS.

Predsednik Opštine Dalibor Radičević potvrdio je da je noćas oko dva časa pregledano više od 50 radnika, da je nekoliko zadržano u bolnici u Aleksincu na opservaciji, a da niko nije poslat u UKC Niš.

On je za RTS izjavio da su juče u toku dana sve relevantne institucije rekle da je vazduh u postrojenju čist i da ništa nije ukazivalo da će se ponovo desiti incident.

Istakao je da mora da se otkrije uzrok, pošto je ugroženo zdravlje radnika i dodao da sada nisu lepili itison, kao što je to bio slučaj u sredu.

Radičević je naveo da su prisutni pripadnici Sektora za vanredne situacije i da nikome nije dozvoljeno da ulazi u fabriku.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu su rekli da su prvi radnici počeli sa mučninama da se javljaju noćas oko 1.30 časova i da je reč o radnicima treće smene koja je noćas krenula sa radom u 22 sata.

Hala je odmah evakuisana i obezbeđuju je pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

U Tužilaštvu kažu da se rade potrebna merenja i kada situacija bude bezbedna započeće novi uviđaj.

Podsetimo, prvo trovanje lepkom u fabrici zabeleženo je u sredu. Pregledana su 104 radnika, a 51 je upućen na dalje bolničke opservacije.

Nakon toga je Institut za bezbednost i zdravlje na radu “1. maj” iz Niša, a posle izvršenih merenja, potvrdio da vazduh više nije kontaminiran, a iz fabrike “Magna” su izdali saopštenje da vazduh nije zagađen i da fabrika nastavlja sa radom.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije