OČEKUJE SE DO 20 CENTIMETARA SNEGA! RHMZ izdao upozorenje: Više padavina u ova 3 dela Srbije, oprez zbog olujnog vetra!

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar koji će povremeno imati i olujne udare, što će u brdsko-planinskim predelima usloviti stvaranje snežnih nanosa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U nižim predelima padaće kiša, a u brdsko-planinskim sneg. Više padavine očekuje se ujutru i pre podne u Braničevskom okrugu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 20 centimetara snega. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od tri do sedam stepeni, na planinama od minus šest do nula stepeni stepeni. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa slabom kišom uz umeren i jak severozapadni vetar koji će imati i udare olujne jačine. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od četiri do šest stepeni Celzijusa. Krajem dana smanjenje oblačnosti i slabljenje vetra.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji je na snazi žuto upozorenje zbog vetra, a u delovima istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru KiM i zbog snega i leda. Žuti meteo alarm znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije