Peskov: Zahvaljujući mobilizaciji resursa Rusija uprkos snakcijama izbegla kolaps

Ruskoj privredi je pretio kolaps zbog neviđenog tereta sankcija, koji teoretski nije mogla da izdrži nijedna zemlja na svetu, ali zahvaljujući mobilizaciji resursa, mudrim odlukama rukovodstva i titanskom radu Kabineta ministara, bilo je moguće stabilizovati situaciju u privredi, pa čak i dostići putanju rasta, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Postojala je pretnja od kolapsa. I zaista smo morali da mobilišemo sve resurse, unutrašnje snage, kako bismo sprečili kolaps. U početku je postojao jednostavan zadatak da sprečimo kolaps, jer je postojalo zaista neviđeno opterećenje sankcija na ekonomiju”, rekao je Peskov u intervjuu Pavelu Zarubinu koji je objavljen na Telegram kanalu, prenela je agencija RIA Novosti, navodi Tanjug.

Prema njegovim rečima, nijedna država u svetu se nikada nije suočila sa takvom situacijom i, teoretski, nije u stanju da izdrži takav udarac.

On je podsetio da se to dogodilo posle dve godine pandemije kovida, što je takođe, bio veliki udarac za ekonomiju zemlje.

„Zahvaljujući pronicljivim, mudrim odlukama rukovodstva zemlje, zahvaljujući titanskom radu vlade, bilo je moguće stabilizovati se, a zatim, na potpuno neočekivan način, ući u putanju rasta. U stvari, urađeno je sve što je planirano”, naglasio je Peskov.

Prema njegovim rečima, retko ko je mogao da predvidi da će ove godine rast stope ruske privrede biti, ne dva odsto, kako kažu Evropljani, već kako mi predviđamo, skoro tri procenta.

Peskov je istakao da Rusija ima veliki potencijal koji joj omogućava da se nosi sa bilo kakvim udarcima.

„I dalje imamo veoma veliki potencijal, koji nam u periodu maksimalne mobilizacije i unutrašnje smirenosti omogućava da se nosimo sa bilo kakvim udarcima”, naveo je on.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije