Forbs: Srbija, turistička tajna Evrope

04.01.2019.

Srbija, po izboru američkog magazina „Forbs”, pripada grupi 18 finansijski najpristupačnijih turističkih destinacija u svetu koje u ovoj godini treba posetiti.

Foto: Preentscreen

Srbija je jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope. To je jedno od onih mesta sa tako neverovatnom energijom koja je zarazna”, navodi se u „Forbsovoj” listi „18 najpovoljnih turističkih odredišta za 2019. godinu”.

„U užurbanom Beogradu, svakog sata u toku dana se nešto dešava, a ulice su pune neverovatnih restorana, ljupkih kafića, barova i klubova”, ocenjuje američki magazin.

„Prijateljski nastrojeni lokalci su uvek napolju, a među njima ćete naći ljude različitih godina kako uživaju i piju rakiju (srpsko nacionalno piće). Restorani su kombinacija tradicionalnih i internacionalnih jela”, piše travel blogerka Ašdgik Melkonijan, koja svima toplo preporučuje komplet lepinju, ćevape i „Karađorevu šniclu”.

Noćni život u Srbiji izdvaja kao jedinstven i napominje da na splavovima – „plutajućim” klubovima i barovim na obalama Dunava žurke traju do ranih jutarnjih sati.

Prvo mesto na listi najpristupačnijih destinacija u 2019. godini pripalo je San Antoniju u SAD, drugo mesto Puebli u Meksiku, a treće Havajima.

Zanimljivo je da se na šestom mestu „Forbsove” liste najisplativijih turističkih destinacija nalazi Balkansko poluostrvo, pri čemu se kao polazna tačka za turističku turu po Balkanu preporučuje Herceg Novi.

Izvor:politika.rs