Budi human: Pomoć za malog Aleksu

07.05.2019.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Aleksu Mutića (2009). i apeluje na sve one koju mogu da se priključe akciji.

Aleksa je dete iz treće blizanačke trudnoće. Rođen je sa cerebralnom paralizom i još uvek nema ni jednu motornu funkciju. Ne sedi samostalno, ne hoda, još ne govori i hrani se preko gastro stome.

„Posle operacije rizotomije koja je obavljena u Turskoj, Aleksi se smanjio spazam pa su mu sada neophodne stalne rehabilitacije kako bi se povećale šanse za efikasnost tekućeg lečenja. Takođe mu je zbog problema sa disanjem ugrađena trajna traheostoma, za koju je na mesečnom nivou potrebno izdvojiti značajnu sumu novca, kao i za održavanje aparata, katetere, fizioloske rastvore, gaze i ostali medicinski potrošni materijal. Olakšajmo Aleksi život i omogućimo mu sredstva za napredak i potrepštine koje njemu život znače, a porodica nije u mogućnosti da izdvoji“, navodi Fondacija i dodaje da naše malo Aleksi je sve.

Ovom dečaku pomoć možete uputiti, slanjem  SMS poruke sa brojem 71 na 3030, kao i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Izvor:danas.rs