Pomoć za malog Luku: Kad je krenuo u prvi razred počeo je da mu slabi vid

31.05.2019.

Kada je mali Luka Nikolić iz Beorgad pošao u prvi razred, roditelji su primetili da ima teškoće sa pisanjem, prepisivanjem, čitanjem. U decembru 2017. godine, Luka počinje da nosi naočare za koje su smatrali da ima pogrešnu dioptriju, jer mu nisu olakšavale rad i svakodnevnicu

 

Luka se od ranije se teže snalazio u mraku i na jakom suncu, ali s obzirom na uredan oftalmološki i sistematski pregled pred polazak u školu, porodica je mislila da je nešto drugo u pitanju.

U decembru 2017. godine, Luka počinje da nosi naočare za koje su smatrali da ima pogrešnu dioptriju, jer mu nisu olakšavale rad i svakodnevnicu. Nakon godinu dana, Luki konačno uspostavljaju dijagnozu – distrofiju retine, za koju na žalost saopštavaju da nema terapije niti je operacija moguća u zemlji. Još tužnija vest je da će njegov vid sve više propadati što ga na kraju može dovesti do slepila. Njegovi roditelji su rešili da se bore, da ga vode u inostranstvo na operacije kako bi se sprečilo pogoršanje njegovog vida.

Dečaku je već obavljen jedan operativni zahvat, ali ga je potrebno ponavljati na šest meseci. Sve to dosta košta, pa su se porodica odlučila da pomoć potraži preko Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić.

Svako ko bi želeo da pomogne Luki, može to da učini slanjem SMS na 3030 i upisom broja 649. Njemu možemo pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski račun: 160-537868-67

Devizni: 00-540-0002898.6

Izvor:kurir.rs