Dirljiv poslednji čas maturantima profesorke iz Leskovca (video)

01.06.2020.

Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti.

Foto:Printscreen

Ovo je samo jedna od poruka kojom se profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić oprostila video porukom sa maturantima i to je bio njen poslednji čas sa generacijom koja će za koji mesec zakoračiti u novi početak, piše “JuGmedia”.

Dragi prijatelji, delim sa vama video moje najdraže koleginice i drugarice prof. srpskog jezika Milice Mišić koja se na dirljiv i sebi svojstven način oprostila od naših maturanata.Ponosna sam na nju i na naše maturante koji su pokazali visok stepen društvene odgovornosti pre i tokom epidemiološke situacije, davali nam elana da radimo tokom vanrednog stanja na daljinu i borili se na svoj način i nosili sa čitavom situacijom. Bilo je mnogo pitanja, poneka suza, ali ponosno i odgovorno tvrdim da su deca maturanti položili već ispit zrelosti i stavili tačku ne samo time što su odbili da slave matursko veče, već su svakodnevno u aktivnoj komunikaciji sa nama koji smo 4 godine sa njima delili učionicu, smejali se, plakali, radovali se i tugovali zajedno, deo po deo polagali i dokazali da ova zemlja ima mnogo više heroja no što se to čini.Dragi maturanti, čini vam se da vam je neko ukrao poslednji, onaj najlepši mesec u školi, kako ste mi stalno pisali, zato ne dozvolite da vam neko ukrade mesece i godine koji su pred vama.Srećno!

Gepostet von Milena Pecenkovic Popovic am Freitag, 29. Mai 2020

U onih 5.50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

– Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepi, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena – rekla je.

Izvor: blic.rs Foto: facebook printscreen