Država pomaže Vukici sa Rogozne kojoj je grom ubio sve tri krave

26.08.2019.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević preduzeo je hitne mere kako bi Vlada Srbije pomogla Vukici Milosavljević, sa planine Rogozna, kojoj je grom ubio sve tri krave, čime je dovedena na rub egzistencije s obzirom da joj je to jedini izvor prihoda.

Naime, tokom nevremena koje je pogodilo planinu Rogozna, udar groma usmrtio je dve krave i jednog bika koje je Vukica gajila u svom gazdinstvu, čime je ostala bez jedinog izvora prihoda.

 

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Đorđević je naložio da službe u okviru sistema socijalne zaštite po hitnom postupku preduzmu sve mere u okviru svoje nadležnosti kako bi Vukica dobila finansijsku pomoć, ali i ostvarila ostala prava iz oblasti socijalne zaštite.

“Svi građani Srbije moraju da znaju da država brine o njima. Vukica nije sama, pomoći ćemo joj. Radnici Centra za socijalni rad dobili su nalog da je već danas posete i ulože maksimalne napore kako bismo joj u što kraćem roku pomogli”, rekao je Đorđević.

On je naveo i da je tim povodom kontaktirao i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, kako bi i on u okviru svojih mogućnosti pomogao da se obezbede bolji uslovi za život Vukice Milosavljević.

Izvor: kurir.rs Foto:printscreentv prva