Gračanica: Temelj za budućnost Simića

02.10.2019.

Polaganjem kamena temeljca u Lepini je počela izgradnja kuće za raseljenu četvoročlanu porodicu Milana Simića. Ovo je poslednja od šest kuća koje Opština Gračanica gradi za socijalno ugrožene i raseljene porodice, ali i mlade bračne parove a kamen temeljac za igradnju novog doma za ovu porodicu raseljenu iz Štimlja položio je Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica.

– Svaki novi temelj znači budućnost na ovom prostoru.Poslednju kuću u ovoj godini gradimo porodici Simić koja je zaslužila da ima svoj dom. Znamo kroz šta su sve prošli, tako da sam veoma srećan što smo uspeli da im pomognemo na adekvatan način. Znamo da su im i deca nezaposlena, to ćemo u nekom drugom periodu da rešimokazao je Popović i istakao da je plan lokalne samouprave udomljavanje svake porodice kojoj je potreban krov nad glavom.

-Na ovome nećemo stati, već sam razgovarao sa svojim timom da za narednu godinu, da kako znamo i umemo, napravimo plan za igradnju novih kuća, da još porodica usrećimo. Na generalnom planu nadam se da za dve godine neće postojati porodice kojima će biti potreban krov nad glavom rekao je tom prilikom Popović pojašnjavajući da će svih šest kuća biće završene i useljene do kraja godine.

Izvor: novosti.rs Foto: D. Z.