Kraljevo: Nova donacija dobrotvora Milomira Glavčića iz Kanade

08.10.2019.

Dobrotvor srpskog porekla Milomir Glavčić je nesebično pomažući svoj rodni kraj nebrojano puta do sada pokazao da ima veće srce nego Kanada čiji je državljanin. U minulih desetak godina, naime, ovaj veliki humanista Kraljevčanima je ukupno donirao više od dva miliona evra, a u ponedeljak je ovdašnjem Domu zdravlja pokolonio i novo, savremeno sanitetsko vozilo, namenjeno Službi hitne pomoći.

U prisustvu gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, ovu donaciju vrednu 35.000 evra direktorki Doma zdravlja dr Mirjani Krčevinac uručio je Milomirov unuk Goran Glavčić.

– Hvala dedi Milomiru što misli na svoj rodni kraj i što sve ove godine rado pomaže i pojedince i ustanove. Nadamo se da će poživeti još mnogo godina i nastaviti svoju humanu misiju – rekao je Milomirov uniuk Goran.

Zahvaljujući se na vrednoj donaciji, dr Krčevinac je naglasila da je ovo prvi, potpuno novi sanitet koji je za minulih pet godina stigao u Službu hitne pomoći.

Pre ove donacije, Milomir Glavčić je samo za izgradnju novog mosta preko Ibra Kraljevčanima svojevremeno poklonio oko milion evra, potom nešto više od pola miliona evra OB „Studenica“ za kupovinu magnetne rezonance, 247.500 za nabavku najsavremenijeg skenera, kao i 70.000 za ultrazvuk. Za izgradnju potpuno novog vrtića u prigradskom naselju Beranovacu donirao je 200.000 evra. A, kako bi mu se bar malo i još jednom odužili za njegovu nesvakidašnju humanost, mešzatni grada na Ibru su mu juče, na Kraljevdan, praznik svoj grada, dodelili tradiionalnu Oktobasrsku nagradu.

Izvor: novosti.rs Foto:G.Šljivić