Fudbalerima Zvezde zabranjen ulazak na KiM (VIDEO)

09.10.2019.

Put fudbalera Crvene zvezde na Kosovo, danas je bio u centru pažnje sportske javnosti. Izabranici trenera Vladana Milojevića, trebalo je da  u 14 časova  odigraju prvu utakmicu Kupa Srbije protiv Trepče u Kosovskoj Mitrovici, ali su zaustavljeni na Jarinju. Prethodno je na izlazu iz Raške grupu navijača zaustavila srpska policija.

Kako je direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić rekao, vlada u Prištini zabranila im je ulazak na Kosovo i Metohiju.  Crveno beli su u Beogradu odradili trening dan ranije, posle kog su krenuli ka jugu zemlje. Prespavali su u Raškom okrugu, odakle su krenuli oko 11 časova. Organizatori meča Zvezde i Trepče, tražili su dozvolu kosovskih vlasti za obezbeđenje utakmice, odgovor nisu dobili, pa su se zvezdaši uputili na Kosovo. U goste srpskom trećeligašu nisu krenuli glavni igrači Zvezde, jer je stručni štab odlučio da ih odmori pred predstojeći gust raspored. Bez Marina, Gobeljića, Borjana … mesto u Milojevićevom sastavu dobili su omladinci Miloš Pantović, Aleksa Matić, Ilija Babić, Aleksandar Lukić i Borisav Burmaz.

Navijači Crvene zvezde, njih 50-tak raspoređenih u 20 vozila, zaustavljeni su od strane srpske policije na izlazu iz Raške. Pristalice crveno-belog tima krenuli su na Kosovo i Metohiju kako bi bodrili svoj tim u meču Kupa Srbije.

Albanske vlasti navodno su poslale interventnu policiju na administrativni prelaz na Jarinju kako ne bi dozvolile prelaz delegaciji Crvene zvezde koja danas od 14 časova igra utakmicu Kupa Srbije sa ekipom Trepče.

-Mi smo se, kao klub, u ponedeljak obratili kosovskoj policijskoj službi sa zahtevom da upravo oni obezbeđuju utakmicu na stadionu “Trepča”. To je jedino što je zvanično i mi na taj zahtev odgovor nismo dobili“, rekao je jutros oko 9 časova spotrski direktor FK Trepča Bojan Jakšić.

 

Izvor: novosti.rs