Krivična prijava protiv Luke Jovića

19.03.2020.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera Luke Jovića zbog nepoštovanja mera samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva, saznaje “Blic”.

Foto:Printscreen

Prema informacijama Blica, nakon što je fudbaler prekršio mere samoizolacije koje su zakonom propisane, odnosno nakon što ga organi reda nisu pronašli na adresi na kojoj je naveo da će boraviti, policija ga je upozorila da sledeći put ukoliko isto ponovi biće priveden.

Kako objašnjava, iz ovog razloga protiv fudbalera Real Madrida, u narednom periodu biće napisana krivična prijava.

Samim tim Joviću preti ozbiljna kazna. Naime, fudbaler zbog nepoštovanja zakona može završiti iza rešetaka i to na tri godine.

– Njemu je zaprećena novčana kazna od 150.000 dinara ili zatvor do tri godine – objašnjava naš sagovornik.

Ranije tokom dana ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović istakao je da niko neće biti izuzet od sankcija za kršenje ovog propisa.

“To što su sportisti, što su imućni, neće nas sprečiti da dobiju kazne. Ili će poštovati, ili će ići u zatvor. Napisali smo krivične prijave nekim od imućnih sportista. Sinoć je ukupno 87 prijava napisano. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je došlo vreme za to”, rekao je Stefanović gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Luka Jović je prema rečima njegovog oca Milana došao u Srbiju prošle nedelje, a viđan je kako šeta ulicama Beograda. Iako je on “testiran u Španiji, gde je utvrđeno da nije inficiran”, propis važi za sve, jer je mogao od dana testiranja do dana kada se odlučio da se ipak pridržava ovih mera (četvrtak uveče) da se zarazi i to proširi na druge.

Jović je stigao iz Španije u kojoj je do četvrtka uveče, 18. marta, prema pisanju “El paisa”, 14.535 osoba bilo inficirano, 1.081 izlečeno, a 630 lica, nažalost, preminulo. U samom Madridu, odakle se Jović uputio u Srbiju, do sada je 5.637 lica bilo pozitivno na testu, a njih 390 je izgubilo život.

Izvor: sport.blic.rs/