Nadal napao srpske navijače posle poraza od Đokovića

13.01.2020.

Srbija je srušila Španiju i osvojila prvi ATP kup. Posle poraza od Novaka Đokovića u drugom singlu Rafael Nadal je na konferenciji za medije imao dosta zamerki na račun srpskih navijača, rekavši ito da “ponekad dolaze na tribine sa mnogo više supstanci u sebi nego što bi trebalo”..

Doduše, zaboravio je kako je bilo na Dejvis kup mečevima u Španiji ili u Parizu gde je publika bila na Rafinoj strani…

– Publika je bila fantastična svih dana, ali ponekad ljudi iz nekih zemalja ne razumeju kako tenis funkcioniše. Misle da je fudbal. Poštovanje mora da postoji, jedan deo publike to nije shvatio – rekao je Nadal.

“Ja sam već doživeo neke epizode sa nekim od tih navijača, navijača koji nisu iz Australije. Ponekad dolaze na tribine sa mnogo više supstanci u sebi nego što bi trebalo. I ne razumeju se mnogo u ovaj sport. Volim to što pružaju podršku svojoj zemlji, ali nekada morate da poštujete i protivničkog igrača”,  rekao je Nadal aludirajući na srpske navijače u Sidneju koji su tokom finalnog meča pružali sjajnu podršku Novaku.

Osvrnuo se na sam meč.

– Novak je blistao u prvom setu, u drugom sam uspeo da promenim ritam, imao sam šanse. Nisam srećan zbog poraza, ali je osećaj pozitivan posle drugog seta.

Srbin sada ima ukupan skor 29:26 protiv Nadala, dok je na betonu to veoma impresivno – 20:7.

– Skor na ovoj podloz iprotiv Novaka? On je najbolji na svetu na betonu. Popravio sam neke stvari, napredovao sam u nekim stvarima za koje se nadam da će mi pomoći u budućnosti. Pre svega mislim na servis i servis-volej igru. Nastaviću da radim – završio je Nadal koji je odlučio da ne igra dubl “jer se energetski ne oseća dobro”.

Izvor: kurir.rs Foto: EPA/Mark Evans