Novak izbačen sa US opena, slučajno lopticom pogodio sudiju (video)

06.09.2020.

Novak Đoković je diskvalifikovan sa Ju-Es Opena zato što je lopticom u glavu pogodio linijskog sudiju. Ovim se njegov protivnik Pablo Karenjo Busta plasirao u četvrtfinale turnina, iako prvi set nije ni odigran. Prilikom diskvalifikacije bilo je 6:5 za Španca.

Foto:Printscreen

Nenameran incident dogodio se prilikom završetka  11. gema u prvom setu. Novak je na kraju gema želeo da ostavi lopticu van terena. Prilikom udarca loptice iza leđa, ona je pogodila linijskog sudija.

Iako je najavljeno kako će se medijima obratiti nakon diskvalifikacije, Novak Đoković je otišao sa “Artur Eš” stadiona. Srpski teniser nije organizovao konferenciju za medije, već će se drugim putem oglasiti o celoj situaciji.

Novak, najveći džentlmen i sportsmen je platio cenu kao da je najveći negativac svetskog sporta. Do sada su i publika i javnost, pa i organizatori često bili protiv Noleta, ali mu nisu mogli ništa. Sve je zavisilo od njega i posledice su najčešće bile pobede. Ali, na ovaj način Noletu je oduzeta šansa. Šansa da pobedi bez obzira na okolnosti. Jednostavno je bio prinuđena da se povuče.

Izvor: blic.rs