za-istinu-bez-kompromisa

Partizan traži pomoć UEFA zbog neregularnosti u Superligi

08.10.2019.

Po pravdu u UEFA. Fudbalski klub Partizan prikuplja sve sporne događaje sa mečeva Superlige ove sezone u kojima je direktno ili indirektno oštećen, kao i detalje na kojima je, prema proceni iz Humske, “pogurana” Crvena zvezda. Taj će materijal uskoro poslati Sudijskoj komisiji evropske kuće fudbala.

Crno-beli na ovaj način žele da skrenu pažnju i dobiju pomoć UEFA, jer smatraju da je njihova borba za titulu ugrožena zbog mnogobrojnih propusta srpskih arbitara koji su svojim odlukama sa jedne strane “saplitali” Partizan, a sa druge, pomagali njegovom najvećem rivalu Crvenoj zvezdi. Dokazi se skupljaju i oni će biti ovih dana adresirani Sudijskoj komisiji UEFA, na čijem čelu se nalazi Italijan Roberto Roseti. Prvi pomoćnik Rosetija u ovom telu je Škotlanđanin Hju Dalas, a članovi su Mark Bata (Francuska), Vladimir Šajn (Slovenija) i Dagmar Dankova (Češka). Od ove komisije biće zatraženo da napravi stručnu analizu i u skladu sa njom, preduzeli bi se naredni koraci.

Ovo će biti Partizanovi glavni argumenti, odnosno dokazni materijal da je drastično oštećen:

1. Prvi penal za Crvenu zvezdu protiv Inđije u 8. kolu Superlige koga je dosudio sudija Igor Stojilković. Kod rezultata 0:1, u 88. minutu, Stojilković je pokazao na belu tačku posle prekršaja nad Vukanovićem metar van kaznenog prostora.

2. Penal za Voždovac protiv Partizana u poslednjem 11. kolu na stadionu u Humskoj. Arbitar Momčilo Marković je u 26. minutu sankcionisao nepostojeći faul golmana Stojkovića nad napadačem Voždovca Stojčevim.

3. Materijalna povreda Pravila igre prilikom izvođenja slobodnog udarca za Crvenu zvezdu u meču protiv Napretka u poslednjem kolu, u 90+7. minutu. Tada je jedan igrač Zvezde stajao u “živom zidu” Napretka, što je nedozvoljeno prema novim pravilima. Sudija Bojan Nikolić nije sankcionisao ovaj prekršaj, a iz te situacije Marin je postigao pobedonosni gol.

4. Na istom meču u Kruševcu, Nikolić je dosudio nepostojeći penal za Crvenu zvedu u 76. minutu, kada se Ben bez kontakta sa protivničkim igračem “bacio” u kaznenom prostoru.

Izvor: novosti.rs Foto: M. Vukadinović