Srbija nerešeno sa Turskom u Ligi nacija

07.09.2020.

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je večeras nerešeno 0:0 sa Turskom, u drugom kolu Lige nacija. Srbija na početku Lige nacija ima poraz i remi.

Foto:Printscreen

Srbija je od 50. minuta imala igrača manje, nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen kapiten Aleksandar Kolarov.Rusija je prethodno danas u drugom kolu Grupe tri Lige B rezultatom 3:2 pobedila Madjarsku u Budimpešti. Španija je u Ligi A bila ubedljiva protiv Ukrajine koju je pobedila sa 4:0, dok su Švajcarska i Nemačka igrale 1:1. Grčka je kao gost u Ligi C pobedila selekciju Kosova sa 2:1, dok su Malta i Letonija u Ligi D igrale nerešeno 1:1.

Tumbaković: Idemo ka nekim boljim stvarima

Nismo primili gol i osvojili smo bod. Utakmica je bila čudna, nepredvidiva, Turska je promenila ceo sastav u odnosu na meč sa Mađarskom. Idemo ka nekim boljim stvarima, borili smo se i osvojili bod, poručio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković posle remija protiv Turske u Ligi nacija 0:0.

Ljubiša Tumbaković je na konferenciji za medije istakao da je jako bitno što je posle pauze od 10 meseci reprezentacija ponovo bila na okupu.

“Zadovoljan sam okupljanjem, nismo bili 10 meseci zajedno i za ovih pet-šest dana smo napravili nešto što ja želim da vidim u budućnosti. U drugom delu meča smo videli želju, htenje, borbenost i kompaktnost, ali nedovoljno još za ono što Srbija treba da bude”, rekao je Tumbaković.

Kako kaže, u prvom poluvremenu nije bilo energije koju je tražio od igrača.

“Mislim na pas igru i dominaciju, a onda se desilo u drugom poluvremenu da ostanemo sa igračem manje i pokazali smo kompaktnost i želju da ostvarimo rezultat. Ostaje problem u samoj organizaciji igre i onome što treba da rezultira u Oslu. Nadam se da će kroz igre u klubovima igrači da podignu nivo fizičke spreme, a sa treningom i utakmicama, sve će biti na višem nivou”, naveo je selektor.

Na pitanje postoje li dileme pred najvažniji meč, sa Norveškom u Oslu, 8. oktobra, Tumbaković je rekao:

“Igrače koje smo pozvali su najbolje što Srbija ima i očekujemo da se iz te grupe sve izdefiniše.”, zaključio je selektor.

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić rekao je da ekipa mora više da preuzima odgovornost, ali i ocenio da je 0:0 protiv Turske sa igračem manje dokaz da tim ima mentalitet.

“Uvek želimo više, hoćemo više. Treba mnogo više da se trči, i to je odgovornost nas igrača. Moramo da preuzmemo odgovornost jer ova grupa igrača više nije toliko ni mlada. Moramo da imamo više “personalitija”, da očekujemo više sami od sebe, da se ne bojimo greške. Da jednostavno uživamo u fudbalu, da se nudimo, tražimo loptu”, rekao je Tadić.

Izvor: beta/ rts