Srđan Đoković: Novak je nacionalista, to nije ništa ružno, mi volimo svoj narod (VIDEO)

13.01.2020.

Ambasador takozvane države Kosovo u Bugarskoj Edon Cana, na Twiteru je izvređao najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, na šta je Noletov otac, Srđan Đoković, imao žestok odgovor.

Gostujući u jutarnjem programu kod Jovane i Srđana na TV Prva, Srđan Đoković je govorio na mnoge teme posle uspeha teniske reprezentacije na premijernom ATP Kupu, ali i uvredama prištinskog amasadora koji je Novaka nazvao “primitivcem, zaostalim i klasičnim balkanskim nacionalistom i šovinistom”.

“Odakle god da ste… Novak je nacionalista, naravno, kao što sam i ja i većina ljudi u ovoj zemlji. To nije ništa ružno! Mi volimo svoj narod i svoju zemlju, ali ne mrzimo tuđe narode i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i, da znate, to je naša sveta zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalim. Prema tome, mi ćemo uvek biti uz naše Kosovo i naš narod dole. To nemojte da… Da mislite da će se nešto promeniti za deset, dvadeset, sto ili hiljadu godina. Uvek će Kosovo biti srce Srbije. Kao što je sada, tako će biti i navek”, istakao je Srđan Đoković.

 

Izvor: kurir.rs Foto: Youtub / Printscreen