Tužilac: Na predmetima u Ritopeku pronađeni DNK tragovi ubijenih i optuženih

U Specijalnom sudu u Beogradu postupajući tužilac je na današnjem suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, istakao da su na raznim predmetima koji su pronađeni u skrivenoj prostoriji kuće u Ritopeku pronađeni DNK tragovi optuženih i ubijenih.

Tužilac je istakao da su predočena veštačenja bitna, jer potvrđuju da su na jednoj jakni pronađeni DNK profili optuženog Vlada Draganića i ubijenog Milana Ljepoje, na drugoj jakni DNK Marka Miljkovića.

Na gumenim čizmama i šrafcigeru je, kako tvrdi tužilac, pronađen DNK trag ubijenog Zdravka Radojevića, dok je na drugim čizmama detektovan DNK profil Miloša i Marka Budimira, a na jakni isto njihov zajedno sa DNK profilom Milana Ljepoje.

Advokat Dejan Lazarević, koji brani 11 pripadnika ove grupe, je nakon svakog izveštaja predložio sudu da se u sudnici ispitaju veštaci koji su radili te izveštaje i da im se dostave elektroferogrami.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon koje će nastaviti sa izvođenjem dokaza. Advokat Lazarević je branio nekoliko pripadnika ove grupe na početku postupka, sve dok nije uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića i po toj optužnici mu se trenutno sudi sa ostalim pripadnicima, prenosi Tanjug.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije