U Nišu uhapšeno pet makroa

Piroćanac, trojica Nišlija i jedna ženska osoba bez prebivališta primoravali i seksualno iskorišćavali maloletnicu.

U organizovanoj i, kako se ističe u zvaničnom saopštenju Informativne službe Policijske uprave u Nišu, u opsežnoj akciji tokom nekoliko prethodnih dana i nedelja, pripadnici niške PU Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su po nalogu niškog Višeg javnog tužilaštva pet osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima. Uhapšeni su ženska osoba E. I. (26) bez stalnog mesta prebivališta, D. Ž. (31) iz Pirota, kao i A. I. (36), B. M. (50) i Đ. R. (65) iz Niša. Zvanično, navedeno je, postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo trgovine ljudima, odnosno, kako je objašnjeno, „petorka” je završila iza rešetaka zbog primoravanja jedne maloletnice na prostituciju i korišćenje njenih usluga.

Sumnja se da je E. I. tokom 2022. godine vrbovala jednu devojku, koja je u vreme izvršenja dela bila maloletna i primoravala je na pružanje seksualnih usluga. „Klijentelu”, odnosno korisnike seksualnih usluga ova žena je nalazila na internetu, a na taj način stečen novac zadržavala je za sebe. Uhapšeni D. Ž. i A. I. sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu koristili seksualne usluge devojke, iako su znali da je oštećena maloletna.

Postoji, takođe, sumnja se da su u ovoj policijskoj akciji slobode lišeni B. M. i Đ. R., uz novčanu nadoknadu izdavali svoje prostorije u kojima je oštećena pružala navedene usluge, takođe znajući da je reč o maloletnom licu.

U saopštenju niške policije navodi se i da je osumnjičenima određena mera zadržavanja do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije