ULTIMATUM U TIŠINI?! Beogradu se sprema OPASNA zamka i to na samoj završnici izborne kampanje

Evropski savet će na samitu 14. i 15. decembra, nikad postignuti Ohridski sporazum uvrstiti u poglavlje 35 pristupnih pregovora Srbije.

Konačnu ucenu – da Srbija ne može da postane članica EU niti da napreduje na evropskom putu dok ne prihvati faktičko priznanje Kosova, Brisel će po svemu sudeći uručiti Beogradu u petak, dva dana pred paralemntarne izbore.

Prema saznanjima zapadnih medija, a zašto ne bismo verovali tim korifejima demokratije i istine, Evropski savet će na samitu 14. i 15. decembra, nikad postignuti Ohridski sporazum uvrstiti u poglavlje 35 pristupnih pregovora Srbije.

Kad taj rogobatni, birokratski rečnik prevedemo na srpski dobijemo jasnu poruku EU: Prihvatamo Srbiju samo kao – raskomadanu!

Ultimatum u tišini

Znači, zapadni centri moći, uručiće ultimatim Beogradu, baš u trenutku kad počne predizborna tišina u Srbiji. Neposredno pred otvaranje birališta.

Brutalno, nedžentlmenski, nediplomatski, u trenutku raspleta unutrašnje političke bitke, EU lideri će pokvareno da dosole i da udare svoj lažni pečat – okupacionih vladara.

Oni praktično hoće da kažu da ko god da pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji moraće pre svega da sluša njih i da ispunjava njihove ultimatume.

Beograd će i crno na belo da dobije zahtev da pristane odmah da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija kako bi Srbija mogla nekad u budućnosti da postane članica EU.

Beograd će da dobije krajnju ponudu, da ugasi sopstvenu državu kako bi osakaćeni, poniženi, bez časti i bez gaća, ušli nekad u „evropsku porodicu“.

Totalna ofanziva
Zapadni NATO gospodari kreću u totalnu ofanzivu i poručuju da će nova vlada, ko god je bude sastavio, morati da obori konačno Srbiju na kolena da bi kapitulirala.

Zato se šefici nemačke diplomatije Analeni Berbok uopšte ne sviđa „nacionalistička“ kampanja u Srbiji pa bi nadrealno, nedopustivo i gotovo u stilu nacista 1941. u Beogradu, da propisuje predizborne teme srpskim političarima.

Zato ambasador Amerike u Beogradu Kristofer Hil ne može miran, pa gotovo svaki dan, kao da je on u kampanji, šalje nervozne poruke da Srbija zna šta joj je činiti na putu ka EU, i da su sankcije Rusiji i de fakto priznanje nezavisnog Kosova jedina svetla budućnost.

Zato su se probudili i Edi Rama i Redžep Tajip Erdogan pa nedelju dana pre glasanja u Srbiji, najavljuju veliku pomoć Kosovu Sa Zvezdicom na putu međunarodnog priznanja.

Jasno je, sve ovo je snažan i odlučujući predizborni pritisak pre svega na aktuelnu vlast u Srbiji. Sa druge strane, to je jajarska poruka i svim ostalim političkim akterima koja glasi – imaćete našu podršku, ali znate šta vam je činiti.

Ukratko, Srbija će za nedelju dana da bira između:

o Odbrane Srbije ili kapitulacije

o Čuvanja suverenosti ili okupacije

o Odbrane Kosova ili bezglavog puzanja ka EU

o NATO banana-republike ili ponosne i neutralne države.

Jer, taj ultimatum će Beograd zvanično dobiti od Evropske unije, sakriven pod famoznom šifrom – Poglavlje 35.

Koliko na odgovor naše zemlje utiču parlamentarni izbori, moraćete da procenite sami.

To je, na kraju krajeva, pitanje za građane Srbije, a ne za zapadne totalitarne upravitelje i ostale Analene i Hilove.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije