Beograd dao finansijsku pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Četvorki ima u dve porodice, odnosno ukupno osmoro dece, a duplih blizanaca ima u 17 porodica tj. ukupno 68 dece.

U Starom dvoru danas je održana svečanost povodom uručenja materijalne podrške roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

Grad Beograd tradicionalno u mesecu decembru pruža ovu vrstu finansijske podrške, a u 2023. godini iz gradskog budžeta u ove svrhe izdvojeno je 19.429.822,50 dinara.

Tim povodom, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da ne postoje lepši momenti od onih kada je sve puno dece i kada sve odiše tom najlepšom mogućom dečjom energijom.

“Da budete svi živi i zdravi, da vam deca budu dobro i da se u nekim budućim danima ponovno srećemo. Nadam se i verujem, bez obzira gde budem bio, da ću nekog od vas negde u nekoj prilici da sretnem kao prave, uspešne ljude na kojima se gradi ova zemlja”, istakao je Šapić.

Kada je reč o konkretnim iznosima materijalne pomoći, roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru mesecu, odnosno 108.985 dinara.

Roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 217.970 dinara, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu u septembru, odnosno 326.955 dinara.
Iz Grada Beograda podsećaju da je, prema evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, u Beogradu ove godine evidentirano 88 porodica sa trojkama, odnosno ukupno 264 dece.

Četvorki ima u dve porodice, odnosno ukupno osmoro dece, a duplih blizanaca ima u 17 porodica tj. ukupno 68 dece.

Kolporter.rs

Podeli:

Najnovije