Norvežanin oborio svetski rekord pevajući Elvisove pesme 50 sati

25.07.2020.

Norveški imitator Elvisa Prislija (Presley) oborio je danas svetski rekord jer je pevao pesme slavnog Elvisa više od 50 sati, a muzički maraton je prikazan uživo na internetu.

Kjel Elvis, ili Kjel Hening Bjornstad (Kjell Henning Bjornestad) pevao je Elvisove pesme tačno 50 sati, 50 minuta i 50 sekundi.

Oborio je dosadašnji svetski rekord zapisan u Ginisovoj knjizi rekorda. Pre 16 godina taj rekord je postigao Nemac Tomas Getje (Thomas Gaethje). Norvežanin je pevao duže sedam sati.

„To neću više nikad ponoviti“, rekao je norveški Elvis koji je počeo da peva u četvrtak u 8.00 po lokalnom vremenu u jednom baru u Oslu. Bio je obučen kao kralj rokenrola.

Menadžer norveškog imitatora rekao je da su lekari preporučili da ne pije mnogo kafe kako bi ostao budan tokom dve noći. Umesto toga, pevač je uzimao voće i razne čokoladice i tako je ostao budan i sačuvao glas koji je ipak pred kraj bio sve više promukao.

Norvežanin (52) privukao je svetsku pažnju 2003. godine kada je pevao tokom 26 sati. On je sada na internetu uputio apel za prikupljanje novca za pomoć izgradnji bolnica u Mjanmaru.

Izvor: beta Foto:Beta/AP